Mandarijn speculaas kwarktaart

O kom er eens kijken… wat ik in mijn koelkast vind!

Pakjesavond staat weer voor de deur. Daar hoort natuurlijk zoetigheid bij! Hieronder lees je mijn recept voor een lekkere mandarijn speculaas kwarktaart  En het fijne is: je kunt hem al de dag van tevoren maken. Dus met pakjesavond geen stress in de keuken!

Benodigdheden:

 • Mixer
 • Taartvorm min. 24 cm in diameter
 • Koelkast
 • Geduld! De taart moet namelijk een paar uur opstijven voor je ervan mag smullen.
 • evt. blender

Ingrediënten:

 • 3 blikjes mandarijntjes + sap
 • ¾ pak speculaas (ongeveer 300 gram)
 • 60 gram margarine
 • 500 gram magere kwark naturel
 • Gelatine (14 (10+4) velletjes)
 • 250 mL slagroom
 • 30 gram witte basterdsuiker
 • 50 mL verse jus d’orange

Bereidingswijze:

De taart bestaat uit drie lagen, namelijk de speculaasbodem, de kwarklaag en de gelatinelaag die na elkaar op gebouwd worden, zoals hieronder beschreven.

Speculaasbodem: Verkruimel de speculaas tot gruis in een blender. Als je deze niet hebt kun je de speculaasjes ook in een theedoek vouwen en vermalen met een deegroller of pan. Smelt daarna de margarine in een pan en roer de speculaas erdoor. Bedek de bodem van de taartvorm met bakpapier. Druk de speculaas op de bodem van de bakvorm stevig aan.

Kwarklaag: Week 10 velletjes gelatine minimaal 5 minuten in koud water. Klopt ondertussen de slagroom stijf met een mixer en klopt de kwark en basterdsuiker erdoorheen. Verhit het sap van 1 blikje mandarijntjes in een pannetje en los daarin de gelatine op. Mix het gelatinemengsel door het kwarkmengsel en doe terwijl de mixers draaien. Als je dit niet doet stolt de gelatine in klonters door je mengsel in plaats van zich egaal te verderen. Snij twee blikjes aan mandarijnpartjes in stukjes en meng ze door het kwarkmengsel. Stort het kwarkmengsel op de speculaasbodem en laat de kwarklaag 1,5 uur opstijven in de koelkast alvorens de gelatinelaag eroverheen te doen.

Gelatinelaag met mandarijntjes: Laat 4 velletjes gelatine weken in koud water. Neem het sap van 1 blikje mandarijntjes en de jus d’orange en verhit dit. Laat de gelatine er weer in oplossen en laat dit mengsel een beetje afkoelen. Decoreer de taart ondertussen met de intacte mandarijnpartjes die nog over zijn. Giet vervolgens de gelatine laag over de taart. Laat de taart nogmaals minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

En vergeet niet: eerlijk zullen we alles delen!

Bon appetit

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: