Vegetarische gevulde paprika’s

Deze vegetarische gevulde paprika’s maak ik zelf vaker als hoofdgerecht, maar met kerst zouden ze als voorgerecht ook niet misstaan! Meestal vul ik acht halve paprika’s en zijn ze zo lekker dat mijn vriend en ik ze alle acht oppeuzelen en heb je meteen je 250 gram groente binnen voor de dag! Hopelijk vind jij ze net zo lekker!

Ingrediënten:

 •  100 gram zilvervliesrijst
 • 1 pak vegetarisch rulgehakt
 • 8 paprika’s, de kleur maakt niet uit. Het is net wat je zelf lekkerder vindt.
 • 1/2 courgette
 • 100 gram feta
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • handje vol pijnboompitten
 • Chilipoeder naar smaak voor wat meer pit!

Bereidingswijze:

 • Halveer de paprika’s, snij het hart eruit en verwijder de zaadjes. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de paprika’s hierin 1 minuut. Het rauwe van de paprika gaat er op die manier vanaf, waardoor het eindresultaat lekkerder is. Blancheren doe je normaal met zout in het water, maar omdat we tegenwoordig met z’n allen al te veel zout consumeren laat ik het achterwege.
 • Breng water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens instructies op de verpakking.
 • Snij de courgette in kleine blokjes van 0,5 cm. Bak in een pan de courgetteblokjes samen met het vegetarische rulgehakt totdat de courgette zacht is geworden. Voeg ook de Italiaanse kruiden en de rijst toe zodra deze gekookt is. Brokkel de feta erdoor. Voeg naar smaak nog chilipoeder toe, maar doe dit voorzichtig, want het is al snel te veel!
 • Leg de halve paprika’s in een ovenschaal. Als je een grote schaal hebt past het precies. Vul de halve paprika’s met het rijstmengsel, als het goed is is het precies genoeg. Strooi pijnboompitten over de gevulde paprika’s
 • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de paprika’s 20 minuten.

Bon appetit!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: